Om företaget

I BRANSCHEN SEDAN 1949


AB Leve är ett familjeföretag som grundades i Stockholm 1949 och som idag drivs  i andra generation. 1958 stod den första etappen av den egna fabriken klar i Segeltorps industriområde i Stockholm och där bedrivs verksamheten än idag.


Redan från början har vi producerat både egna produkter och bedrivit legotillverkning för våra kunders räkning. Kåsor, hinkar, handtag till knivar, saxar och isdubbar, isskrapor, dockor, krukor, burkar, muggar, komponenter till mobiltelefoner och avdelare för postsortering - listan över produkter som lämnat fabriken genom åren kan göras lång.


Sedan 1990-talet har vi renodlat sortimentet och fokuserat på att producera friluftsartiklar och vi har idag ett av Sveriges bredaste sortiment av egentillverkade kåsor för mat och dryck.  Vi säljer både till privatpersoner och företag  som främst återfinns i Sverige och Norge men också i ett flertal andra europeiska länder och i övriga världen.


AB Leve är sedan länge stolta medlemmar i Svensk Industriförening (Sinf) och i Svensk Forms Företagspool som stöttar Svensk Forms strävan att främja svensk design, nationellt och internationellt.STORA BJÖRN  Vår stapelbara kåsa Stora Björn är en omtyckt klassiker som passar för både mat och dryck.

ÅTERBLICK En av de allra tidigaste produkterna att lämna fabriken var dockan Vera, som även fick kläder uppsydda och levererades med diverse tillbehör och leksaker.